25.9-10.10.2008 Sinun poikasi
Kirjoittanut: Erich Segai

Bob luuli elävänsä täydellistä elämää vaimonsa Sheilan ja kahden lapsensa Paulan ja Jessican kanssa - kunnes menneisyyden kummitus palasi hänen mieleensä.
Kauan sitten Ranskassa, Bobilla oli ollut yhden yön romanssi kauniin ranskalaisen lääkärinaisen kanssa.
Vuosia myöhemmin Bobin puhelin soi yhtenä tavallisena päivänä, kun eräs hänen vanha ranskalainen tuttunsa kertoo, että heidän yhteinen lääkärituttavansa on kuollut. Ja hänellä oli poika. Bobin poika.
Muutamasta asiahaarasta johtuen Bob joutuu ottamaan poikansa, Jean-Claudén hoiviinsa kuukaudeksi, ja paljastamaan Sheilalle petturuudestaan.
Jean-Claudélle väitetään että hän menee vain äitinsä vanhan tuttavan luokse asumaan, mutta suuri tapahtumien ketju alkaa kutoutua kuukauden ollessa vasta aluillaan.
Bob kertoo lapsestaan parhaalle ystävälleen, joka kertoo asiasta vaimolleen. Kun he keskustelevat asiasta, heidät kuulee heidän poikansa, Davey, joka on ihastunut Bobin esikoiseen, Jessicaan. Davey kertoo Jessicalle ja Jessica kysyy Paulan kuullen totuutta äidiltään. Tytärten paljastettua totuus Jean-Claudélle ja vaadittua että hän poistuu heidän elämästään, Jean-Claudé lähtee isänsä kyydissä kohti lentokenttää, mutta Bob ei halua luopua pojastaan.
He viettävät päivän yhdessä, mutta Jean-Claudé sairastuu vakavasti ja joutuu sairaalaan.
Se saa, omituista kyllä, koko perheen tolaltaan. Ja kun Jean-Claudé paranee, hänet pyydetään takaisin perheeseen.
Kun kuukausi on vihdoin ohi, Jean-Claudén lähtöaika saapuu. Hän on oppinut pelaamaan jalkapalloa, saanut paljon ystäviä ja suosiota. Sheila vaatii Bobia pyytämään poikaa jäämään, mutta loppu saa omituisen käänteen, kun Jean-Claudé sanoo, että hän haluaa lähteä.
Kun lentokone nousee ilmaan ja Bob katselee sitä hetken, ainoa toive joka hänen mielessään on, on se, ettei hänen poikansa unohda häntä.

~*~

Liikuttava, mukaansa tempaava, mutta ei mikään kovin loistava. Hahmokuvaukset ovat vertaansa vailla, mutta juoni on ontuva ja lattea. Jokin jää vain tarinan tunteissa puuttumaan, että kirjaa haluaisi lukea uudestaan. Sääli, sillä kirjan idea on kuitenkin hyvä.