3.6-30.6.2008 Kolmas salaisuus
kirjoittanut: Steve Berry

Kauan sitten Portugalissa Fatiman kaupungissa kolme lasta, Lucy, Jacinta ja Fransisco näkivät Neitsyt Marian ilmestyvän heille. Tämä ilmestys toistui joka kuun kolmastoista päivä, kunnes Neitsyt Maria kertoi kolme salaisuutta lapsille. Yksi niistä paljastettiin vasta 2000-luvun alussa, mutta oliko siinä todella kaikki?
Steve Berryn Kolmas salaisuus kertoo papista nimeltä Colin, joka on paavin sihteeri. Hän saa paavi Klemensiltä tehtäväkseen etsiä kolmannen salaisuuden kääntäjä ja pyytää tältä jotain, mutta asiat eivät tietenkään voi mennä niin helposti, eihän? Pian Colinia ympäröi murhat, itsemurhat, valheet ja tekopyhyys, ja myöhemmin jopa Colin tapaa itse Neitsyt Marian. Kolmas salaisuus on kuitenkin mullistavampi, kuin mikään mikä tapahtui sen vuoksi.
Kolmannessa salaisuudessa Neitsyt Maria paljastaa, että Jumala on vihainen ihmisille, jotka riistävät naiselta vapauden päättää synnyttäisikö hän lapsensa vai ei, sekä vapauden ihmisiltä rakastaa ketä haluaa. Tämä tietysti kumoaa katolisen kirkon käskyt koskien abortteja, homoutta ja pappien selibaattia. Colinin tehtäväksi jääkin siis levittää tämä sana maailmalle, mutta onnistuuko hän siinä, sitä kirja ei kerro.

~*~

Itse syyllistyin kirjan kanssa ennakkoluuloihin, mutta nielin ylpeyteni ja luin kirjaa sinnikkäästi eteenpäin. Petyinkö? En. Ikimaailmassa. Kirja käsitteli juuri niitä asiahaaroja, joita itse katolilaisena kyseenalaistan kirkossani. Toivon syvästi, että kirjassa toteutettu oikeus, toteutuisi myös oikeassa elämässä, ja abortin tehneitä, homoja ja pappien selibaatti-lupauksen rikkoneita ei halveksuttaisi enää.